Översikt

marten_andersson

 

Konstnär och designer
Mårten Andersson har jämförts med Chagall och Isaac Grünewald. Ändå var hans konstnärskap unikt med inspirationen hämtad från Hälsinglands allmogekonst. Mer än 50 år av skapande gav honom en fantastisk säkerhet i färg, form och berättande. Denne färgernas poet var mot slutet av sin bana en av Sveriges högst betalda levande konstnärer. Mårten Andersson förärades 2015 Prins Eugen-medaljen av Kung Carl Gustaf.

Exklusiv möbelkollektion
Mårten Andersson lanserade 2010 en unik och exklusiv möbelserie och ett begränsat antal screentryck. Det var hans livs projekt och förverkligandet av en dröm. De tre screentrycken, stolarna och borden är en del av mitt testamente förklarade Mårten Andersson.
- Det är ett arv, en helhet som jag vill lämna efter mig och som länkar tillbaka till allmogen och dess konstnärer. Det här är det bästa jag gjort!

Välkommen till Mårten Anderssons värld!
Följ med på en resa och upptäck Mårten Anderssons konst och nya kollektion av konstmöbler och screentryck. Eller bara titta på filmerna om Mårten och ös ur hans källa till inspiration och skaparglädje!